Barack Obama részt vesz a Booker-díjátadó ünnepségen

Az Egyesült Államok volt elnöke rövid szünetet tart jelenlegi tevékenységében, hogy részt vegyen a Booker-díj online ünnepségén.

Barack Obama és még jó pár másik vendég fog feltűnni a híres és magas presztízsű irodalmi díj rendezvényén november 19-én. Korábban az esemény 17-ről két nappal eltolták, valószínűleg azért, hogy ne üsse Obama megjelenő új memoárjának a megjelenését, amely a The Promised Land címet viseli. A regény csak az első része egy sorozatnak, és várhatóan 2020 egyik legnagyobb könyves szenzációja lesz.

Obama az ünnepségen arról fog beszélni, mit jelent neki a Booker-díjas könyveket olvasni. Mellette még az eseményen egy interjút hallhatunk Kazuo Ishiguro-val, aki elmeséli, milyen érzés volt megkapni az irodalmi Nobel- és a Booker-díjat; mellettük pedig Margaret Atwood és Bernardine Evaristo számol be arról, mit csináltak, mióta tavaly – először − közösen ítélték nekik oda az elismerést.

Hat író van még jelenleg versenyben az 50,000 fontos díjért: Tsitsi Dangarembga, Diane Cook, Avni Doshi, Maaza Mengiste, Douglas Stuart és Brandon Taylor. Jövő hét csütörtökön kiderül, idén ki lesz a győztes.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek