Bárányhimlő elleni oltási kampány indul Miskolcon

Bárányhimlő elleni oltási kampányt indít a miskolci önkormányzat – tájékoztatta közleményében a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtóosztálya szerkesztőségünket.

Az egészségmegőrzést és betegségmegelőzést célzó program keretében azoknak a Miskolcon állandó lakóhellyel rendelkező óvodás gyermekeknek a védőoltását támogatják, akik még nem voltak bárányhimlősek. A programban résztvevő gyermekek kétadagos oltási költségének egy részét az önkormányzat átvállalja, így a szülőnek mindössze ötezer forintba kerül a két oltóanyag, ez a teljes összeg harmada.

    Amennyiben a gyermek az oltási sor első részét már korábban megkapta, abban az esetben is van lehetőség a kedvezményes oltóanyag igénybevételére a második részoltáshoz – közölték.

    Emlékeztetnek arra, hogy a bárányhimlő a leggyakoribb fertőző betegség hazánkban. Magyarországon évente 30-40 ezer bárányhimlős esetet jelentenek, de a valós megbetegedések száma ennek körülbelül a duplája lehet. A gyermekek 85-90 százaléka 10 éves koráig átesik ezen a vírusfertőzésen. Általában magától gyógyuló betegség, de az esetek 2-6 százaléka szövődménnyel jár, amelyek kezelésére legtöbbször kórházi ellátásra van szükség – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

 


Az oltási programról érdeklődni személyesen a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet Igazgatóságán (3525 Miskolc, Városház tér 13. szám) ügyfélfogadási időben*, valamint a 46/786-307, a 46/786-549, és a 46/792-354 telefonszámokon lehet.

*Ügyfélfogadási idő:

Hétfő, Csütörtök, Péntek:      09.00-10.00

Kedd, Szerda:                        13.00-14.00

Vélemény, hozzászólás?