Bartók távozott a Lemgo kézilabdacsapatától

A válogatott Bartók Donát csütörtökön bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a német élvonalbeli TBV Lemgo-Lippe kézilabdacsapatától.

A jobbátlövő a közösségi oldalán adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával, és péntektől a magyar válogatottal készül a januári Európa-bajnokságra. Azt egyelőre nem közölte, melyik csapat színeiben folytatja pályafutását.
A TBV Lemgo honlapja emlékeztet, hogy Bartók a márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára. Szerződése jövő nyárig szólt.
A 23 éves kézilabdázó három éve igazolt Lemgóba.

Az MTI-nek azt mondta, távozása nem hirtelen döntés eredménye, a szerződésbontást több tárgyalás előzte meg.
Hozzátette, a válogatottbeli teljesítményét nem befolyásolják a történtek, sőt fontos volt számára, hogy a felkészülést megelőzően rendeződjön a sorsa Németországban, mert szeretne a lehető legjobban összpontosítani.
“Nyugodt vagyok, mert vannak lehetőségeim” – mondta karrierje folytatásáról. Hozzáfűzte, családjával élvezték a külföldi létet, de nem zár ki semmit, így akár a hazatérést sem.

A térde immár teljesen egészséges és fájdalommentes, ezért optimistán várja a januári kontinenstornát, amelynek malmői csoportjában a magyarok az olimpiai és világbajnok Dániával, továbbá Oroszországgal és Izlanddal találkoznak.
“Készen állok az Európa-bajnokságra, ha a szűk keretben is helyet kapok” – jelentette ki Bartók.


Hasonló cikkek