Basternák-gyilkosság: Őrizetben Zsuzsová sofőrje

Szerdán hajnalban házkutatásokat végzett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Nyitrai, a Nagyszombati és a Pozsonyi kerületben. A razzia során hat személyt vettek őrizetbe vagyon elleni, valamint különlegesen súlyos erőszakos bűncselekmények elkövetésének gyanújával. Az őrizetbe vett személyek között van Vladimír Mosnár, Alena Zsuzsová egykori sofőrje is.

Ezt követően a JoJ birtokába jutottak olyan információk, miszerint a NAKA Basternák László, a meggyilkolt ógyallai polgármester ügyével összefüggésben akciózott. Az expolgármester gyilkosa rács mögött van, azonban még nem derült fény a megrendelő kilétére. Ezt a gyilkosságot is összefüggésbe hozták már Alena Zsuzsová nevével.

A razzia során őrizetbe vett személyek közt van Vladimír Mosnár, Alena Zsuzsová egykori sofőrje. Mosnár kapcsolatban állt Štefan Kaluzzal, akit 25 évre ítéltek el a polgármester meggyilkolásáért. A gyilkosságot megelőzően telefonon is beszélhettek egymással.  Mosnár nemcsak hogy ismerte Zsuzsovát, de a kihallgatásokon elhangzottak alapján egy ideig a sofőrje is volt. A Basternák-gyilkosságot követően ráadásul gyanús pénzmozgások is lezajlottak köztük, pontosabban Zsuzsová 4000 eurót utalt Mosnár barátnőjének bankszámlájára.

Alena Zsuzsovát és Vladimír Mosnárt korábban csak tanúként hallgatták ki a Basternák-gyilkosság ügyében, sosem szerepeltek a gyanúsítottak listáján.

Forrás: JOJ, rendőrség, bumm.sk, aktuality.sk

Kiemelt kép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek