Bedobta az égő csikket a házba

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki egy ház leégésével okozott közveszélyt.

A gyanú szerint a férfi 2020. május 17-én családi összejövetelen volt egy Csongrád megyei faluban, ahol alkoholt fogyasztott, melynek hatására szóváltásba keveredett élettárásával. Az ittas és felindult férfi a vita során egy téglával betörte élettársa apja autójának üvegét, majd a helyszínről eltávozott. A gépkocsiban 50.000 forint kár keletkezett.

Még aznap kora délután, a tartózkodási helyéül szolgáló házában ittas állapotban a gyanúsított rágyújtott, majd az égő cigarettát távozásakor a szobában levő kanapéra dobta. Az égő cigarettától a bútor meggyulladt, majd a tűz az egész házra átterjedt. A tüzet a kiérkező tűzoltók fékezték meg akkor, amikor az már az összes a házban levő ingóságot, nyílászárót és a tetőszerkezetet is megégette. Azt, hogy a tűz a szomszédos lakóházra is átterjedjen csak a tűzoltók munkája akadályozta meg. A gyanúsított cselekményével az épületben mintegy 3 millió forint kár keletkezett.

A járási ügyészség a közveszélyokozás vétsége, valamint a garázdaság vétsége miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a férfi a cselekményét két, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

ugyeszseg.hu

 


Hasonló cikkek