Befejeződött a belvízrendezési projekt Kondoroson

Befejeződött a belvízrendezési projekt egyik üteme Kondoroson, a Békés megyei település 134 millió forint uniós támogatást nyert el e célra – közölte a projektgazda az MTI-vel.

A szerdai közleményben azt írták, a mintegy ötezres lélekszámú várost súlyosan veszélyezteti a belvíz, ezért már több ütemben zajlottak belvízrendezési munkálatok. A legutóbbi projekt során – amely csaknem két évig tartott – a munkálatok négy utcát érintettek, több helyen építettek, illetve újítottak fel csatornákat.

Emellett az egyik záportározóból kikotortak több mint ötezer köbméter iszapot, így növelve a tározási térfogatot, továbbá vízszintszabályzó elektromos szivattyútelepet létesítettek.

A program érintette a település ikonikus épületének, a Kondorosi Csárdának a környékét is, itt a dréncsőhálózathoz tartozó automata átemelő szivattyút építettek be, hogy csökkentsék a talajvízszintet.

Ribárszki Péter (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, a TOP Plusz keretéből is nyert el a település csaknem bruttó 120 millió forintot újabb belvízrendezési célra. A munkálatok tervezése megkezdődött, azokat reményeik szerint még idén el is kezdhetik – tette hozzá.

Nyitókép: Illusztráció/hir6.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek