Bejegyezték a Szövetséget. Ezzel jogilag is megszűntek az elődpártok

A szlovák belügyminisztérium bejegyezte a Szövetség alapszabályát, ezzel formailag is elhárult az akadály az október 2-ára tervezett alakuló kongresszus megtartása elől.

A hírt mindhárom elődpárt részéről megerősítették.

A Szövetség alapszabályának bejegyzése azt jelenti, hogy jogilag is megszűntek létezni az elődpártok, pontosabban az MKP és a Most-Híd beolvadt a magát Szövetségre átnevező Magyar Közösségi Összefogásba.

A párt teljes megnevezése Szövetség: Magyarok, Nemzetiségek, Régiók (Aliancia: Maďari, Národnosti, Regióny), rövidített formában Szövetség-Aliancia lesz.

A döntéssel az utolsó, formai akadály is elhárult az elől, hogy a Szövetség megtarthassa alakuló kongresszusát, melyre október 2-án a somorjai Kormorán szállóban kerül sor.

A kongresszus megerősíti az elődpártok által már jóváhagyott alapszabályt, majd megválasztja az új párt tisztviselőit. A kongresszuson bemutatják a Szövetség logóját is.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: Lamos Csaba


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek