Bejelentette visszavonulását a lengyel külügyminiszter

Bejelentette visszavonulását Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter – adták hírül hírügynökségek a külügyminiszter hét végi közlésére hivatkozva.

„Mateusz Morawiecki miniszterelnök úrral már hónapokkal ezelőtt megegyeztünk abban, hogy a megbízatásom az elnökválasztásig tart majd” – mondta Czaputowicz a Rzeczpospolita című jobbközép lengyel napilapnak adott vasárnap esti nyilatkozatában.

A politikus leszögezte: a lépés nem jelent irányváltoztatást a lengyel külpolitikában, amelyről úgy vélte, Andrzej Duda államfő újraválasztásával bebizonyosodott, hogy jó irányba tart.

Hozzátette, hogy nem várták el a lemondását a kormánypárt részéről, mindazonáltal úgy vélte, a jelenlegi alkalom megfelelő lehet a változásra a külpolitikai vezetésen belül.

Lengyelországban július 12-én tartották az elnökválasztás második fordulóját, amelyet Duda nyert a szavazatok 51 százalékával.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek