Békakocsonya és farsangolás a hétvégén

Február 2-4. között rendezték meg a Becherovka Miskolci Farsangot, ahol a hagyományos téli ételek mellett béka-, nyúl- és vaddisznókocsonyát is lehetett kóstolni, a fesztiváli hangulatról pedig népszerű zenekarok, énekesek gondoskodtak.

Békakocsonya

Péntek délután látványos felvonulással vette kezdetét a mulatság a belvárosban. Gólyalábasok, óriásbábok, zászlóforgatók, mazsorettek és katonazenészek hívogatták a vendégeket. Három helyszínen 40 fellépő szórakoztatta a bulizni vágyókat. A Városház téri színpadon Sky Fanatic-koncert nyitotta az első napot, őket követte Vastag Csaba, a Kozmix, a P.Mobil és a Ladánybene 27, míg az Erzsébet téren Zalatnay Sarolta és a Reflex, valamint a Mystery Gang slágereit hallgathatták az arra járók.

Sült malac tálon

Szombaton fellépett többek közt Varga Miklós, a Hooligans, Paddy and the Rats, Hamvai P.G., Takáts Tamás és a Kerekes Band. Vasárnap újabb közönségkedvencek érkeztek: Charlie, Pál Dénes és az Ismerős Arcok zenekar dalai szintén rengeteg embert vonzottak a Városház térre.

Hooligans

Számtalan kísérőrendezvényre került sor a három nap alatt. Volt jelmezverseny, régiségvásár, makett-kiállítás, Salkaházi Farsang nyugdíjasoknak, és a szervezők díjazták a legfinomabb farsangi fánkok, italok készítőit is. Vásár kötötte össze a koncerthelyszíneket; a Széchenyi utca két oldalán felállított fabódéknál gasztronómiai finomságokat lehetett kóstolni és vásárolni.

Ismerős Arcok

Jól sikerült a rendezvény, noha az időjárás elég szeszélyesen viselkedett. Azonban még az eső, havazás, csípős hideg ellenére is rekordszámú vendég érkezett az idei kocsonyafesztiválra.

(fotók: Vona Ildikó / PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek