Bekamerázzák a Makóra vezető utakat

Így próbálják csökkenteni az esetleges szabályszegési hajlamot.

A kamerarendszerek nagy segítséget jelentenek majd a bűncselekmények felderítésében és a közbiztonság fejlesztésében is. Az első tesztkamerákat már ki is helyezték, a 43-as főút Makóra vezető szakaszán. Ha beválnak, akkor a többi állomásra is felszerelik, a főutak és bevezető utak mentén.

Ez a technika lesz a város sasszeme, hiszen az új típusú, modern eszközöknek köszönhetően nem csak az autó típusát, hanem annak rendszámát is rögzíteni tudják. A tervek szerint emiatt  sokkal egyszerűbb lesz beazonosítani azokat a járműveket, amikkel szabálysértést, bűncselekményt követnek el, akár kisebb gyorshajtásról, akár jóval komolyabb törvényszegésről van szó.

Mágori András városüzemeltetési tanácsnok a Rádió 7-nek elmondta: a rendőrkapitányságról keresték meg az önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy a városba bevezető valamennyi út mentén helyezzenek el figyelőrendszert.

Ez által a település sokkal élhetőbbé, biztonságosabbá válik. Ha sikeres lesz a kamerák tesztelése, remélhetőleg más városok, községek is példát vesznek majd Makóról.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek