Békés eltávolítására szólították fel Karácsonyt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek „megkeresztelését betiltani akaró szakértőjét” azonnal távolítsa el hivatalából.

A Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője által jegyzett – vasárnap az MTI-hez eljuttatott – közleményben úgy fogalmaztak: „ez az antikrisztiánus patológikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi”.

A vasarnap.hu-ra hivatkozva a Pannon Hírnök vasárnap azt írta: Békés Gáspár, aki a Főpolgármesteri Hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán dolgozik Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként, 2018-ban egy blogbejegyzésben a keresztelés bitiltásáról írt.

Az Ateista forradalom című blogban három évvel ezelőtt Békés Gáspár úgy vélekedett, hogy jogi szempontból illegitim a gyerekek megkeresztelése, mert a szülők megsértik a kiskorú szabadságjogát, amikor helyette döntenek vallási hovatartozásáról.

„Meg kell értenünk és értetnünk, hogy a gyerek nem a szülő tulajdona, jószága, hanem állampolgár. Amennyiben ezt nem fogadjuk el, akkor viszont nem kritizálhatjuk a fényevő, oltásellenes, nőket körülmetélő szülőket sem, hiszen akkor relatív, hogy ki mit tehet meg a gyerekeivel, a határ pedig elmosódik. A szülőknek nem ahhoz van joguk, hogy a gyereket indoktrinálják, hanem hogy a fiatalok érdeklődésének megfelelően, a jogaival összhangban segítsék fejlődését. A keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan” – írta Békés Gáspár.

Érdekes fejlemény, hogy a Klubrádió a blogposzt születése után meginterjúvolta Békést, ebben Dési János műsorvezető kommunista gyakorlathoz hasonlította a felvetést.

Kíváncsian várjuk a főpolgármester válaszát a szerkesztőségben, amint megtudjuk, frissítjük a cikkünket.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minketFacebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek