Belehalt egy nő az influenzába

Influenza következtében meghalt egy nő a sacai kórházban Kassán. A halál okát a boncolás is megerősítette. A nőt a belgyógyászaton kezelték.

„A beteg több napja légzési nehézségekkel küzdött, 39 fokos láza volt, fojtogató köhögés gyötörte, emellett gyengeségre és fáradtságra panaszkodott.” – mondta Ivan Skalina, a Kassa-Saca Kórház belgyógyászatának főorvosa. Az első röntgenfelvétel nem mutatott patológiás elváltozást a tüdőn. „Öt napos intenzív antibiotikumos kezelés után a beteg légzési zavarai súlyosbodtak, ekkor a röntgenvizsgálat már kétoldali tüdőgyulladást mutatott ki. A súlyosbodott tünetek miatt célzott antibiotikumos kezelésnek vetettük alá a pácienst, amely azonban sajnos nem segített.” – mondta. „A gyógyszeres kezelés ellenére tapasztalt fokozatos állapotromlás miatt boncolásnak vetettük alá az elhunyt beteget, amely kimutatta a szervezetében az influenzavírust.” – tette hozzá a főorvos.

Az orvosok idén sokkal több olyan légzőszervi megbetegedést jegyeznek, amely hosszabb ideig tartó kezelést igényel. Nem elég egy hét pihenés, hanem gyakran kórházi ellátás is szükséges. A betegséget ezért nem szabad alábecsülni. Az influenzás esetek gyakori előfordulása miatt még mindig érvényben van a látogatási tilalom a Kassa-Saca kórházban.

Forrás: tasr, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek