Belső helyiségek: egyre több hely tartja zárva

Oltásellenesség után itt a védettségi igazolványok tagadása?

Amióta a teraszok után a belső helyiségeket is megnyithatják a vendégátóhelyek, azóta egyre több vendéglátóipari egység közölte közösségi oldalán: nem kérnek a lehetőségből, mindenki marad a teraszon.

Így tett a diósdi Giga Burger után többek között a hajdúszoboszlói Illingo Cukrászda is:

„Kedves Vendégeink!

Nehéz döntést kellett meghoznunk.
Mint biztosan tudjátok, a mai naptól (4 millió beoltott ember után) újra teljesen kinyithatjuk cukrászdánkat és már a belső térben is el lehet fogyasztani finomságainkat. Vagyis csak lehetne, de mi úgy döntöttünk, hogy NEM FOGJUK KINYITNI üzletünk belső részeit.

Igazságtalannak és jogellenesnek tartjuk, hogy különbséget kell tennünk oltott és nem oltott ember között, ráadásul ennek ellenőrzését is ránk hárították azzal fenyegetve bennünket, hogy ha nem teszünk eleget az új kormányrendeletnek, akkor egy millió forintig terjedő büntetést, de akár egy év teljes bezárást is kockáztatunk. Számunkra mindenki egyenlő, nem teszünk különbséget vendég és vendég, ember és ember között. Így mi úgy döntöttünk, hogy ebben a diszkriminációban nem kívánunk részt venni.

Természetesen teraszunk továbbra is nyitva áll minden süti kedvelő előtt és bízunk benne, hogy ez a korábban elképzelhetetlennek tűnő helyzet hamarosan csak egy rossz emlék lesz.

Addig is várunk Benneteket ínycsiklandó süteményeinkkel és fagylaltjainkkal, hiszen a finom süti boldogság és ebből most mindenkinek kijár egy nagy adag! ?”

Valamint a Szamos Halbolt is, egy pár várossal odébb:

„Kedves Vendégeink‼️ ?
Félre értés ne essék! Nem oltás elleni kampány, sőt, mi is oltottak vagyunk! Nem politikai hirdetés, nem lebeszélés az oltásról! DE!
4 millió beoltott után megnyitnak a belső terek a beoltottak számára, amit szigorúan ellenőrizni kell, különben súlyos bírságot rónak a vendéglátósokra!
Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy mi a Szamos Vendéglő ebben a megkülönböztetésben NEM vesz részt‼️ NEM nyitjuk ki belső terünket, marad a terasz mindenki számára, NEM kérünk igazolványt, NEM teszünk különbséget vendég és vendég között‼️ Nekünk a vendég az vendég, legyen az idős-fiatal, fehér-fekete, kutyapárti-macskapárti, beoltott-nem beoltott‼️ Mi szeretünk mindenkit! ❤?❤️?❤️?❤️?❤️?❤️?❤️?❤️?
Várunk továbbra is mindenkit szeretettel‼️??‍?”

Ugyan nem írják ki nyíltan, de úgy tűnik, a baloldal kamánya hatott a vendéglátóiparban dolgozókra: nem sokkal korábban ugyanis Czegédy Csaba, Gyurcsány Ferenc DK-vezér ügyvédje fogalmazta meg, miért is diszkrimináció a védettségi igazolványokkal járó többletjog.

Jegyezzük meg a neveiket.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek