Bemutatják az Ismerős Arcok zenekar 20 évéről szóló filmet

Online tartja meg zenés riportfilmjének bemutatóját március 26-án az Ismerős Arcok.

Nélküled című daluk már túllépte a 47 milliós megtekintést, de sokak szíve megdobban az Építsünk hidat, Hegyeket nézek, Mennyit ér, Kerítést bontok, Szívemben tudlak című slágerük hallatán is. A 2020-ban Máté Péter-díjban részült csapat tagjai – Nyerges Attila (ének, gitár), Práder Vilmos (gitár), Galambos Nándor (basszusgitár), Tánczos István (szaxofon), Leczó Szilveszter (billentyűs hangszerek), Kovacsik Tamás (dobok) – most a képernyők elé várják rajongóikat.

Farkas Péter Gábor “20 éven át….” címmel készített, közel kétórás alkotása átfogó képet ad a zenekar 20 éves pályafutásáról.

A dokumentumfilm kronológiai sorrendben mutatja be az együttest – a kezdetektől napjainkig –, kiemelve a jelentős állomásokat. Kellemes meglepetést ígérnek az eddig nem látott, nem hallott archív, valamint a 20 éves jubileumi koncerten készült felvételek, s még izgalmasabbá teszik a mondanivalót az otthoni környezetben rögzített személyes riportok. A film egyik legfontosabb része a zenésztársak egymásról megfogalmazott véleménye, a közös munka bemutatása, de jelentős szál a történetben az Ismerős Arcok és a közönség kapcsolata is.

Koncert közben, 2014-ben (MTI fotó: Czeglédi Zsolt)

Normál körülmények között – vírusmentes időszakban – évente 100-120 élő koncertet adnak, gyakran fellépnek határon túli magyar területeken. Megalakulásuk után először rhythm and bluest játszottak, egy erdélyi út következményeként változott meg gondolatviláguk, zenéjük. Szövegeik nagyrészt a magyarság és a nemzet sorsáról, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum hatásáról, igazságtalanságáról szólnak. Dalaikban különböző műfajok keverednek a rockzenei hangzással, ami igényes megszólaltatással párosul.

Az új film online bemutatója március 26-án, pénteken 19:00 órakor kezdődik, bővebb információ az Ismerős Arcok hivatalos oldalán található.

A népszerű Nélküled c. dal itt tekinthető meg:

(Kiemelt kép: Kovács Attila/ MTI)

Könnyűzenei Visszhangok | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek