Bemutatkozik a MetaHuman Creator

A MetaHuman Creator, a folyamatos fejlesztések alatt álló játékvilág legújabb csúcstalálmánya.

Az egyik legnehezebb feladat a folyamatosan valósághűbb megjelenítésre törekvő játékiparban, a realisztikus karakterek megformálása. Különösképpen az arcé amely, az identitás hordozója. Még a legtapasztaltabb művészek számára is hatalmas időt és erőfeszítést igényel egyetlen, valóban élethű karakter megalkotása. „Ha fotórealisztikus igénnyel akarsz játékkaraktert készíteni, számolnod kell azzal, hogy az lesz az egyik drágább folyamat” – árulta el Kim Libreri, az Epic Games műszaki vezérigazgatója.

Az Epic Games az egyik legnagyobb játészfejlesztéssel foglalkozó amerikai cég. Legújabb fejlesztésük, az Unreal Engine játékmotorhoz tartozó MetaHuman Creator. A böngészőből elérhető szoftverrel az eddiginél sokkan gyorsabban, akár már egy óra alatt fel lehet építeni egy életszerű karaktert. A szolgáltatás felhőalapú lesz, mivel az ilyen felbontású és megvilágítású karakterek megjelenítéshez szükségek számítógépes teljesítménnyel és tárhellyel, nem sokan rendelkeznek. A programot két előre elkészített MetaHuman modellel, egy férfi és női változattal adják ki. A többi karakterkészítő programhoz hasonlóan, itt is több tucat haj, fül, szakáll és ajaktípusból válogathatunk. Ezeket a részleteket tetszőlegesen hozzáadhatjuk, elvehetjük és módosíthatjuk.

A MetaHuman Creatorban az AI technológiához hasonló, elképesztően fotórealisztikus hatást nem tudunk elérni. A karakterek részletgazdagsága és mimikájuk érzékenysége, azonban megengedi az extra ráközelítést. Mint ahogyan a videóban is látszik, a középkorú férfi, egyszerűen alakítható át fiatal nővé, anélkül hogy az átalakítás során a karakter bárhol is nagyon megtörne. Az Epic szerint a MetaHuman Creator, mozgásrögzítő és animációs programokkal is együtt használható. Így alkalmas életszerű mozgásokat, emberi interakciókat tartalmazó jelenetek létrehozásához videójátékokban, filmekben, tv-ben. A program egyelőre még nem elérhető bárki számára, de egy bemutató verzióra az Epicen keresztül már fel lehet iratkozni.

 

 

Kultúra | Pannonhirnök


Hasonló cikkek