Bemutatóra készülnek Miskolcon

Sajtótájékoztatón csináltak kedvet a szereplők a bemutatóra váró két színházi produkcióhoz. Júniusban már néhány előadás erejéig láthatta a közönség Lehár Ferenc nagyoperettjét, A víg özvegyet- ami akkor a Bartók Plusz Miskolci Operafesztivál programjában is szerepelt- és Az eltört korsó című Heinrich von Kleist vígjátékot. A hétvégi premierrel most mindkét darab bekerül a Miskolci Nemzeti Színház 2014/15-ös évadának repertoárjába is. 

Seres Ildikó,Rusznyák Gábor, Eperjesi Erika PTV Fotó: Vona Ildikó
Seres Ildikó,Rusznyák Gábor, Eperjesi Erika
PTV Fotó: Vona Ildikó

Rusznyák András rendezőnek ez az első találkozása az operett műfajával. Elmondása szerint számára nagyon fontos volt a zenei szövet és a szerelmi szálnak is igyekezett mélységet adni. Törekedett arra a cselekmény kidolgozása közben, hogy a történet mindig követhető legyen a darab során, ugyanakkor az események mögött húzódó politikai szál szintén izgalmas kihívás volt. Seres Ildikó primadonna pályafutása alatt most harmadszor alakítja a címszerepet. A művésznőnek nagy segítséget jelentett a karakter megformálásában az évek során szerzett sok tapasztalat, hiszen itt egy érett asszonyt kell alakítania. A másik primadonna, Eperjesi Erika szintén ezt emelte ki, amikor a szereppel kapcsolatos élményeiről beszélt. Elmondása szerint számára az különösen izgalmas, hogy játék közben életkorban mindig idősebbnek kell magát képzelnie, mint amennyi éves valójában. A cselekmény egy csőd szélén álló kisállam megmentéséről és a dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna vagyonának megszerzéséről szól. A főbb szerepekben Dániel Gábort, Ódor Kristófot, Szatmári Györgyöt, Vadász Zsoltot, Jancsó Dórát, Fandl Ferencet láthatja a közönség a Nagyszínházban péntektől.

Szőcs Artúr(b) Gáspár Tibor(j) PTV Fotó. Vona Ildikó
Szőcs Artúr(b) Gáspár Tibor(j)
PTV Fotó. Vona Ildikó

Az eltört korsó című Kleist vígjáték Szőcs Artúr rendezésében, Gáspár Tibor főszereplésével kerül bemutatásra a Kamaraszínházban.  Mindketten remek szórakozást ígérnek a közönségnek, hiszen a korrupt bíró történetének bemutatása önmagában is mulatságos, ám a vállalkozó kedvű nézők most lehetőséget kapnak arra, hogy a színpadon ülve legyenek részesei az eseményeknek. Talárjegy váltásával beülhetnek a szereplők közé, ami látványban olyan hatást kelt majd, mintha egy esküdtszék ülne a színpadon. Az előadás érdekessége még, hogy csak parókát és korsót használnak benne. Más díszlet, kellék nincsen.  A főbb szerepeket Simon Zoltán, Györgyi Anna, Kokics Péter, Szegedi Dezső és Czakó Julianna alakítja.

Vélemény, hozzászólás?