Bemutatta első lemezét a Sky Fanatic

Lelkes miskolci fiatalokból álló reggae és ska zenekar a Sky Fanatic. Egy pályázatnak köszönhetően- a nyolc fős csapat- nemrégiben kiadta első CD-jét, Fanatizálj! címmel. Ennek bemutatóját tartották pénteken este a borsodi megyeszékhelyen.

 

2012-ben indult az együttes öt zenésszel. Hamarosan azonban bővült harsonával, szaxofonnal, és voltak személyi változások is, de rövid időn belül kialakult a jelenlegi felállás. Első fellépésükre 2013-ban a Miskolci Kocsonya Fesztiválon került sor, azóta pedig számos rendezvényen, illetve városban koncerteztek. Több díjban is részesültek már; a legnagyobb eredményt a 2014-es Talentométer tehetségkutatón érték el, ahol bejutottak a legjobb tíz közé.

Idén a Cseh Tamás Programban pályáztak és nyertek. A támogatás segítségével elkészíthették első CD-jüket és videoklipjüket. Kaptak egy mentort is, Márkus Tibort, aki mindenben segíti a zenekart, melynek tagjai: Nahaj Péter (ének, gitár), Bereznay András (trombita, vokál), Kovács Dávid (harsona), Hajnal Ferenc (tenorszaxofon), Takács Máté (billentyű), Barkóczi Bence (basszusgitár), Bialkó Dániel (gitár) és Zakar Viktor (dob).

 

PTV Fotó: Vona Ildikó
Koncert közben (PTV Fotó: Vona Ildikó)

 

Energikus, vidám, felpörgető zenéjükkel nagy sikert arattak a Helynekem klubban tartott lemezbemutatójukon, ahol régebbi és új dalokat egyaránt hallhatott tőlük a közönség. Legközelebb szeptemberben, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon koncertezik majd az együttes.

 

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek