Ben Afflecknek ez a film hozhatja el a megváltást

A Good Will Hunting-ban még Matt Damon játszotta a zsenit, most viszont gyerekkori barátja örökébe lép Ben Affleck. Több köze van Einstenhez vagy Picassóhoz, mint hozzánk – hangzik el a The Accountant előzetesében, amelyben a Radiohead zenéje erősíti tovább a képek által is kommunikált másságot és elszigeteltséget. A főszereplőnél még egy szimpla reggeli is úgy néz ki, mint egy műalkotás.

Affleck egy számokal mesterien bánó könyvelőt játszik Gavin O’Connor, vagyis a Warrior – A végső menet rendezőjének legújabb filmjében. A maffia pénzügyeit intézi, de amikor az FBI nyomozni kezd utána, munkát vált, és egy robotokat fejlesztő cégnek kezd el dolgozni. A múltja persze ott is utoléri, ráadásul az egyik új munkatársa (Anna Kendrick) milliós nagyságrendű eltérést talál a cég könyvelésében.

Anna Kendrick és Ben Affleck a The Accountant című filmben

Forrás: Warnermiddleon1200675

Az első előzetes a hangulatra ment rá, de már most kaptunk pár olyan képet, amelyek kemény akciójeleneteket előlegeznek meg.  A könyvelő egy teljes szobára való fegyverkészlete van, illetve egy pillanatra mesterlövész puskával is láthatjuk.

Ben Affleck rendkívül szomorú volt a Batman Superman ellen negatív kritikai fogadtatása miatt – állította a Birth.Movies.Death saját forrásaira hivatkozva. Megalázva érezte magát attól, hogy hiába ígérte azt a sajtókörútjain, hogy a Daredevil című szuperhősös fiaskója után ez most sokkal jobb lesz, a kritikusok ismét elverték a port az új képregényfilmjén. Úgy tűnik, az a tény nem vigasztalta a színészt, hogy a Batman-alakítását jellemzően a film pozitívumai közé sorolták.

Affleck állítólag mindent megtesz azért, hogy ez ne történhessen meg még egyszer, állítólag a készülő Az Igazság Ligájá-n is jobban rajta akarja tartani a szemét, ezt támasztja alá, hogy a napokban executive producer-nek nevezték ki Zack Snyder rendező mellé.

Ben Affleck a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben

Forrás: InterCommiddleoff680478

A színész-rendező megroppant önbecsülésére először a The Accountant hozhat gyógyírt. Mi most csak az előzetesből kiindulva jósolhatunk, de a két perces ízelítő alapján bátran bízhat abban Affleck, hogy a holtodiglan után ismét egy minőségi szórakoztatást nyújtó, fordulatos, feszült és a karakterekre is odafigyelő thrillerben vállalt szerepet. A The Accountant október 14-től lesz látható a magyar mozikban, remélhetőleg mi is beülhetünk majd rá az ősszel. 


Hasonló cikkek