Bennfentesek szerint botrány van Cseh Katalin körül

Még nem szólalt meg az EP-képviselő, akinek a nevéhez köthető cégek több milliárd forintnyi uniós támogatást zsebeltek be 2013 és 2018 között

Cseh Katalin, momentumos EP-képviselőhöz köthető cégek nyertek el közel 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzt az elmúlt években különféle pályázatokon – idézi az Origó a bennfentes.hu-t, amely az Anonymuous-ra hivatkozva azt közölte, hogy egy ellenzéki politikus és a hozzá kapcsolható cégek négy és fél milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami támogatást nyert el

A cégadatbázis segítségével a Bennfentes.net összegyűjtötte az összes országgyűlési képviselő és európai parlamenti képviselő egykori és jelenlegi céges érdekeltségét. Ezután a palyazat.gov.hu-n rákerestek a cégekre. Így bukkantak rá a Pannónia Nyomda Kft-re, amely több évig egyetlen egy politikus tulajdonosa volt: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.

Egészen pontosan 2013-tól 2018-ig. És ami még furcsább: a pályázati adatok szerint Cseh Katalin cégével kapcsolatban álló, ugyanoda bejelentett cégek ebben az időszakban összesen majdnem 4,8 milliárd forintnyi uniós, valamint 300 milliós kormányzati támogatást is elnyert.

Egyelőre nem nyilatkozott Cseh Katalin, de még a Momentum sem, viszont az ügyről beszámoló hvg.hu szerint „nincs itt semmi látnivaló”, csak a kormánymédia erőltetett próbálkozását lehet látni.


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek