Bepillantás a Rák fészkébe

Lakberendezési asztrológiával foglalkozó sorozatunkban elérkeztünk a Rák lakásához. Mi e jegy központi fogalma? A családcentrikusság, otthonteremtés, gondoskodni vágyás, hiszen a Rák bolygója a Hold, mely az érzékenységünket uralja.

Ugyanakkor mi jellemző egy rákra? Nehéz a páncélja mögé hatolni, hatalmas ollókkal védi magát és a belső, lágy részeit. Analógiát keresve, ilyen egy tipikus Rák is – de hogyan jelenik meg ez az otthonában? Cikkünk további részéből megtudhatja.

A Rák központi fogalmai

Az egész állatövben ez a jegy mondható a legháziasabbnak. Az ideális Rák-otthonban mindig van hely a rokonoknak, legközelebbi barátoknak, nem tessékelik ki a hívatlan vendéget sem. A Rák lakása nem a sterilitásáról híres. Itt az a lényeg, hogy mindenki otthon érezhesse magát benne. A kényelem és az ülőhelyek nagy száma az elsődleges.

Mivel a családhoz, s így a múlt emlékeivel való kötődés is jellemző e jegy szülötteire, nagy valószínűséggel sok régi családi bútordarabot őrizgetnek. Ebből következik, hogy a különféle stíluselemek találkozása miatt eklektikus, akár kaotikus hatást kelt a Rák otthona, elhasznált, kopott szekrénykékkel, a „nagymama foteljével”, régi könyvektől roskadozó polcokkal tarkítva.

A családi élet fő színhelye

Hagyományosan a konyha az a helyiség, ahol egy család tagjai a legtöbb időt töltik. A Rák konyhájára különösen igaz, hogy itt nem csak főzni és enni lehet, de jókat beszélgetni is. Ebből következik, hogy a Rák a nagy konyhát kedveli, sok tároló és pakoló felülettel.

Ha nőről van szó, nagy valószínűséggel szeret főzni és élvezi a háziasszonyi tennivalókat, a konyháját virágokkal, vidám kiegészítőkkel teszi még hangsúlyosabbá. (A Rákok egyébként is nagyon szeretik a növényeket maguk körül, elsősorban a cserepes növényeket, amelyekről gondoskodhatnak.) Általában a Rák férfiak is könnyedén és szívesen segítenek az otthonszépítésben, és elképzelhető, hogy ugyancsak örömmel ragadnak fakanalat.

Puhaság és kényelem a nappaliban

A konyha mellett a nappali szolgál vendégfogadásra, különösen akkor, ha sok látogató érkezik egyszerre. Hívogató kanapék, fotelek és ugyancsak sok zöld növény határozza meg a hangulatát.

cancer-living-room

A Rák fürdőszobája

Elemtan szempontjából a Rák a vizes jegyek közé tartozik, ennek hangsúlyozására pedig a tisztálkodás helyszíne ad leginkább lehetőséget. A víz színárnyalatainak feltűnése, tengerpartot megidéző hangulati elemek és kiegészítők jellemzik a legtöbb Rák fürdőszobáját.

A hálószoba, mint végső menedék

A Ráknak is vissza kell néha húzódnia a páncéljába. Ez a helyiség elsősorban a regenerálódást, a pihenést szolgálja. A Rák szereti ezt a helyiséget egyszerűen berendezni, de a falakon bizonyára sok családi fénykép látható. Növények itt is akadhatnak, de valószínűleg könyvekben sincs hiány, hiszen ezek is a múlthoz való kötődést szimbolizálják. Jellemző lehet a klasszikus (fehér-barna) színvilág és a hagyományos anyagok alkalmazása – de semmi műanyag!

 965293_bAFYXJZw_c

Változékony, mint a Hold

Uralkodó bolygója a Hold – ez örökös változtatási kényszert idézhet elő a Rák jegy szülöttében, ami arra késztetheti, hogy sűrűn rendezze át a lakását. A hangulatai változékonysága hatására megtörténhet, hogy sok különböző stílus keveredik az otthonában. De ez senkit nem zavar, mert hívogató kényelemmel várja a látogatókat, akiket gyorsan magával ragad a barátságosság atmoszférája.

Kapcsolódó cikkeink:

Örökös interakcióban élnek az Ikrek jegy szülöttei

A Bikák földjén: a lakberendezés szempontjából

Praktikum és szenvedély jellemzi a Kos lakását

Behúzott függönyök mögött: a Halak jegy lakása

Mutasd a lakását, megmondom mi a csillagjegye!


Képek forrásai:

lakbermagazin.hu, zillow.com, inmyinterior.com, int-interior.ru


Hasonló cikkek