Bereg-vidéken egyre kritikusabb a járványhelyzet

Ugrásszerűen nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a Beregszászi kistérségben. Kárpátalján már több mint a 38 ezer esetet regisztráltak, 856-an nem tudták leküzdeni a kórt.

Az elmúlt 24 órában a megyében 389 személy tesztje lett pozitív, a fertőzöttek között 125 medikus és 97 gyerek volt. 13 haltak bele a vírus okozta szövődményekbe. Ugrásszerűen megnőtt az igazolt esetek száma, s ami még veszélyesebb, sok egészségügyi dolgozó van közöttük – közölte Facebook-oldalán Babják Zoltán, a beregszászi kistérség polgármestere.

„Tegnap például 92 beteget regisztráltak kistérségünk területén, egy beteg meg is halt… A ma reggeli (február 24.) adatok szerint 130 kórházi férőhelyből 122-őt a koronavírusos betegek foglalnak el, 31 közülük oxigéntámogatást kap, míg egy beteget géppel lélegeztetnek. Eközben egyre fogynak azok, akik gondoskodhatnak a betegekről, s fennáll a veszélye, hogy egyszerűen nem lesz kinek kivonulni, ha mentőt hívnak a beregszásziakhoz” – összegezte a kialakult helyzetet Babják Zoltán.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek