Beszélgetés közben kést rántott és többször szúrt

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz egy férfi ellen, aki az élettársa korábbi párját többször megszúrta egy buszmegállóban.

A vádirat szerint a vádlott – egy ötven éves férfi – 2019. április 21-én, az esti órákban, a IX. kerület, Soroksári út – Angyal utca kereszteződésében levő buszmegállóban az élettársával, és a nő korábbi párjával italozott és beszélgetett. A beszélgetés során a vádlott ismeretlen okból elővett egy kést, amellyel többször, a vállán, a hasán és a nyakán megszúrta a párja korábbi élettársát. Az utolsó szúrástól a sértett féltérdre esett, majd miután észlelte, hogy vérzik a nyaka, lement az aluljáróba segítséget kérni. A megtámadott férfit a kiérkező mentők kórházba szállították, ahol megműtötték. A késelés következtében a sértett közvetett életveszélyes sérülést szenvedett, a támadott testtájékra, az elkövetés eszközére valamint a kifejtett erő nagyságára figyelemmel fennállt a halálos sérülés bekövetkeztének a reális esélye.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt, és letöltendő fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott, valamint azt, hogy a bíróság állapítsa meg, a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek