Betegség miatt elmarad a Határtalan Napok

A meghívott kassai Thália Színház társulatában többen is megbetegedtek, ezért a Miskolci Nemzeti Színházban tartandó rendezvényt a jövő tavaszra halasztják.

November 11-e és 13-a között rendezte volna meg a miskolci teátrum ezt a nagyszerű, határokon átívelő kulturális programot. Idén díszvendégnek Kassa városát kértek fel. A meghívott kassai társulatban bekövetkezett megbetegedések miatt azonban a Határtalan Napokat a tervek szerint jövő tavaszra halasztják. A Miskolci Nemzeti Színház közlése szerint a személyesen megvásárolt jegyek visszaváltására, vagy november 19-ig más előadásra történő átcserélésére a Jegyirodában van lehetőség, míg az online vásárolt belépők árát automatikusan visszatérítik.

A Noszty fiú esete Tóth Marival (Fotó: Németi Róbert)

Nagyon megszerették mostanra a miskolciak a Határtalan Napok rendezvénysorozatot. Minden évben egy-egy határon túli magyar város kultúráját mutatja be a teátrum, és általában tavasszal szokott sor kerülni az eseményre. A pandémia miatt 2021-ben ez novemberben történt volna, határon túli vendége, Kassa közreműködésével. A közönség izgalmas színházi előadások, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés során ismerkedhetett volna a város művészetével, kulturális életével.

Három előadással érkezett volna Miskolcra a kassai Thália Színház. A császár új ruhája című Andersen-mesével, Márai Sándor Kaland című színművével, és Mikszáth Kálmán ismert szerelmi története, A Noszty fiú esete Tóth Marival is szerepelt a Határtalan Napok programjában. Ezek mellett Kassa életét, kultúráját bemutató kiállítás, koncert, valamint szakmai beszélgetés hívogatta előzetesen a nézőket. Izgalmas eseménynek ígérkezett például a két direktor, Mgr. Art Czajlik József, a kassai Thália Színház és Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának eszme-cseréje.

Jelenet a Kaland című előadásból (Fotó: Kassai Thália Színház)

De nem kell megijedni, a Határtalan Napok nem marad el végleg, csupán halasztásra került. A szervezők úgy tervezik, hogy jövő tavasszal minden pótolva lesz.

Nyitókép: PannonHírnök Vona Ildikó/Miskolci Nemzeti Színház

Kövessen minket: Facebook


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek