Betiltaná a “telejósdákat” a KDNP

A kereszténydemokraták a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulnak az ügyben. Sok 100 forintos percdíjért »küldenek« csalók gyógyító energiát, és ezzel jó szándékú embereket csapnak be, ami ellen fel kell lépni, mert súlyosan sérül a vásárlók érdeke” 

– mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a „telejósdák” kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

A KDNP a fogyasztók megtévesztése miatt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul, kérve a szolgáltatók tevékenységének alapos vizsgálatát.

A távgyógyítók, távjósok sok száz forintot húznak ki az emberek zsebéből, és okkal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg” – ezt már Rétvári Bence mondta.

A KDNP alelnöke kitért arra, hogy nagyon sokfélék az ígéretek: van, aki azt hirdeti, hogy az angyalok segítségével gyógyít vagy választ ígér arra, hogy mikor nézhet valaki anyai örömök elé. Mások pénzbevonzó kódokat ígérnek vagy lottóhoroszkópot reklámoznak; van, aki önmagát egy görög istenről elnevezve a teljes bőséget vagy a jövő titkának megismerését ígéri.

Társadalmi igény nem mutatható ki a szolgáltatás iránt, s nem lehet más emberek becsapására építeni egy üzletet”
– tette hozzá a párt Rétvári.

Korábban a termékbemutatók kapcsán hasonló akciót indítottak a kereszténydemokraták, és utána a joghézagot érintően törvénymódosításokat kezdeményeztek, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ezekkel a visszaélésekkel kapcsolatos panaszok visszaszorultak.

A „telejósdák” kérdését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2017-ben már megvizsgálta, és megállapította, hogy nyilvánvaló a kiszolgáltatott emberek megtévesztése. A KDNP most azt kéri, a hatóság járjon utána, hol szabálytalan, törvénytelen ezen szolgáltatók tevékenysége – írja a Magyar Idők.

Forrás: Magyar Idők


Hasonló cikkek