Bezárhatják a Diósgyőri Stadiont

 

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a DVTK – PAFC mérkőzésen történt események miatt elrendelte a Diósgyőri Stadion G és H szektorainak egy soron következő hazai NB I.-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

Az indoklás szerint a diósgyőri szurkolók rasszista megnyilvánulást tanúsítottak („huhogás”), tárgyakat dobáltak be és tiszteletlenül viselkedtek a játékvezetővel szemben. A DVTK az ügyben tárgyalást kért, szurkolói figyelmét pedig felhívta: amennyiben folytatódik a rendzavarás, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség minden ilyen esetben egymilliós bírsággal és egy zártkapus mérkőzéssel fogja sújtani a klubbot. Mivel senki sem szeretne üres lelátók előtt meccset játszani, ezért kérik a drukkereket, tartózkodjanak az ellenfelet becsmérlő magatartástól.

Szurkolói ankéton az új játékosok és a szakmai stáb (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Folytatódott a hétvégén az OTP Bank Liga bajnoki pontvadászata, a 4. fordulóra került sor. Szombaton az MTK otthonában vendégszerepelt az eddig két vereséget és egy döntetlent felmutatni tudó DVTK. A mérkőzést jórészt a budapestiek irányították, ám gólra váltható helyzetek többször adódtak. A diósgyőri Antal Botond kapus látványos védésekkel biztosította, hogy az ellenfél csupán egyetlen gólt lőhessen (az 56. percben Myke Ramos fejelt a hálóba), a piros-fehérek játékosa, Vernes Richárd a 19. percben majdnem betalált az MTK kapujába, ám rosszul célzott. A meccset a hazaiak nyerték, így a DVTK-nak most sem sikerült pontot szerezni. Ezzel jelenleg összesítésben a 11. helyen állnak a diósgyőriek.

„Optimista vagyok, hogy előrébb lépünk a tabellán” – mondta Fernando Fernandez vezetőedző a mérkőzés után.

Szintén az elmúlt hét híre volt, hogy Busai Attila és a DVTK egyetlen válogatott labdarúgója, Ugrai Roland kikerült a keretből. A két játékos augusztus 10-től az utánpótlás csapatban folytatja az edzéseket.

Ugrai Roland válogatott labdarúgó és Bódog Tamás egy korábbi sajtótájékoztatón (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

(Stadionfotó: Vajda János/ MTI)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek