Bezárt a Barlangfürdő Miskolctapolcán

Nem fürdőzhetnek a vendégek a népszerű Barlangfürdőben. Csupán a szokásos, éves karbantartásról van szó: az intézmény február elsejétől 19-ig zárva tart.

 

Két szombati napon azonban különleges túrát kínálnak a szervezők: az érdeklődők száraz lábbal járhatják be a medencéket és a barlangrendszert.

Az idei év a harmadik, amikor bakancsos bejárásra várták a turistákat az Európában is egyedülálló képződményben. Február 6-án már az első csoport megcsodálhatta a különleges, természet alkotta helyet. A medencékben sétálgatni lehetett, mivel jelenleg nincs bennük víz, és olyan belső barlangi járatokat is megtekinthettek, amik egyébként nem láthatók. A túrán az előzetesen regisztrált személyek vehettek részt, 600 forintos jeggyel.

 

Medence a termálfürdőben

 

Február 13-án megint lesz bakancsos túra. 10:00, 12:00, 14:00 és 16:00 órakor indulnak a csoportok. Előzetes telefonos regisztráció szükséges a +36-46 / 560-030-as telefonszámon, amelyen naponta reggel 9:00-tól 17:00 óráig várják a jelentkezőket. Belépőjegyet a helyszínen lehet majd váltani.

A Miskolctapolcai Barlang Aquaterápia szolgáltatásait is érinti a karbantartási szünet: február 15-től lehet ismét igénybe venni azokat. A Barlangfürdő pedig 2016. február 20-ától fogadja újra a fürdőzni vágyókat.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek