Bezárta és megverte kiskorú barátnőjét

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki két éve, egy veszekedés után órákig nem engedte ki a lakásából, és többször meg is ütötte kiskorú barátnőjét.

A többszörösen büntetett előéletű férfit személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélték, 3 évre eltiltották a közügyektől, és kizárták a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Az eset 2018. április 25-én az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei nagyközségben, Jászladányon történt.

A pár délelőtt tíz óra körül kapott hajba. A fiatal nő el akart menni a lakásból, a férfi azonban nem engedte el. Kulcsra zárta a bejárati ajtót, kivetette a kulcsot a zárból, és pofon, majd tarkón ütötte a lányt. Hiába kérte sírva, majd kiabálva, hogy engedje ki, a férfit nem hatotta meg.

A kiabálást azonban meghallották az utcán, és szóltak a fiatal nő nagyanyjának, aki a házhoz ment. Látta, amint a férfi testvére bemegy a lakásba, követte őt, és miközben a vádlott becsukta volna az ajtót, a lábát az ajtónyílásba tette. Ezután a kezénél fogva próbálta kirántani unokáját a résen, miközben folyamatosan a rendőrséggel fenyegette a férfit, aki végül engedett, és hagyta elmenni.

Az ügyben 2018. október 10-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig néhány hónnappal később, 3 tárgyalást követően 2019. május 23-án ítéletet hozott.

A többszörösen büntetett előéletű férfit 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év 6 hónap börtönre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyektől, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette. A vádlott azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. január 10-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

birosag.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek