Bezárták a rendőrök a „nem fontos” határátkelőket Szlovákiában

A „nyitott határátkelők hatékony védelme érdekében” a rendőrség lezárta az általa kevésbé fontosnak tartott határátkelőhelyeket.

A buzitai határátkelőt egy rakás sóderrel minősítették lényegtelennek. A Buzita-Szemere határátkelőhely közepébe egy „behajtani tilos!” táblát szúrtak. Az átkelőt a helybeliek szokták használni Miskolc felé menet…

A Miavai járásban (Myjava) a rendőrség “feleslegesnek” ítélt egy szlovák-cseh határátkelőt, amit eltorlaszoltak az autóforgalom elől.

Szlovákia a vonatokon, vasútállomásokon és repülőtereken is ellenőrzéseket végez, csak a teherforgalom jelent kivételt. A szlovák-magyar határszakaszon egyetlen nyugat-szlovákiai átkelő sem került lezárásra, Közép- és Kelet-Szlovákiában viszont hatot is “lezárhatónak” minősített a belügyminisztérium. A Rozsnyói járás egyetlen létező határátkelőjéről, a Domica-Aggtelek átkelőről is úgy véltek, tudják nélkülözni a polgárok.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek