Bezzegországi merénylet: vajon lesz-e EP-vitanap?

A Magyarországot térdre kényszeríteni akaró holland miniszterelnök országában követték el a bűnügyi újságíró elleni merényletet – írta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán a közösségi oldalán

Deutsch Tamás bejegyzésében felidézte, Hollandiában merényletet követtek el egy ismert bűnügyi oknyomozó újságíró ellen és – mint írta – az újságírók elleni fegyveres támadás a lehető legsúlyosabb merénylet a sajtószabadság ellen.

A politikus bejegyzésében azt írta, a támadás annak a (Mark) „Rutte nevű miniszterelnöknek az országában történt”, aki „az európai ideológiai fősodor dédelgetett kedvence”, a „bezzeg” ország „bezzeg” miniszterelnöke, „aki térdre akarja kényszeríteni Magyarországot”.

Deutsch Tamás hozzátette: „gondolom, pillanatokon belül eljárást kezdeményez a holland Judith Sargentini a jogállamiságot ért durva támadás miatt”, és „közleményt ad ki a Riporterek Határok Nélkül nevű újságíró jogvédő szervezet a sajtószabadságot fenyegető hollandiai események kapcsán, hiszen ők azok, akik nap nap után aggodalmaskodnak a sajtószabadság magyarországi sanyarú helyzete miatt”.

„Gondolom, Cseh Katalin és az európai liberálisok, ennek a Rutte nevű alaknak a pártja, azonnal európai parlamenti vitát kezdeményeznek a jogállamiság hollandiai helyzetéről. Gondolom, a holland Frans Timmermans uniós biztos kötelezettségszegési eljárást kezdeményez a súlyos eset miatt. Ennyi.” – írta a képviselő.

Peter R. de Vries holland újságíró ellen kedd este követtek el merényletet Amszterdamban, az újságírót a fején érte a lövés, kórházba szállították.

Sport | PannonHírnök 

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek