Biciklit kaptak a szegedi rászoruló gyerekek

Vadonatúj kerékpárokkal lepték meg Szeged rászoruló gyermekeit a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány tagjai

A meglepetés egy adományozónak volt köszönhető, aki névtelen szeretne maradni a nyilvánosság előtt. A nagylelkű segítő nyolcvan darab újonnan vásárolt, három és öt éves korosztály számára megfelelő kerékpárt juttatott el az alapítványnak. A vezetőség pedig pályázat alapján választotta ki azokat a rászoruló családokat, akik kisgyermekei részesülhettek a pótkerekekkel felszerelt biciklikből.

Mind a szülők, mind pedig a gyerekek részéről nagy volt az öröm. Hiszen ma már egy jó minőségű gyermekkerékpár hatalmas kiadást jelent a kevésbé jó anyagi helyzetű, vagy egyenesen nélkülözni kényszerülő családoknak.

Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy minden korban megfelelő, tehát 3-5 éves kor közötti gyermek számára pályázó, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély nyert a pályázaton. Egy adományozónk jóvoltából nyolcvan kerékpárt kaptunk, amelyekből hetvenet a pályázók között osztunk szét, tízet pedig tombolán sorsolunk ki. A kiosztott biciklik közül 21 darab 15 különböző óvodához, 49 darab pedig magánszemélyekhez került –  mondta el a delmagyar.hu-nak  Takács Kata, az alapítvány kuratóriumi elnöke

A gondoskodó felajánlónak hála, tehát nyolcvan kisgyerek tanulhat meg biciklizni saját kerékpárján. Ráadásul mind olyanok, akik enélkül talán sosem jutottak volna ehhez az eszközhöz.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek