„Biden imádja az illegális bevándorlást” és nem finanszírozza tovább a határfalat

Visszavonásra került a 2019-ben kihirdetett vészhelyzet is a déli határnál. Az elnök ezzel a párizsi klímaegyezménybe való visszalépés után újabb oszlopát dönti le Trump örökségének.

A BBC tájékoztatása szerint Joe Biden egy csütörtöki levelében a Kongresszusnak megírta, hogy a Trump által a déli határon kihirdetett vészhelyzet alaptalan volt, és nem fog további pénzt fordítani a határfalra. Emellett arról is írt, hogy felülvizsgálatra kerül minden forrás, amelyet eredetileg az említett ügyre szántak volna.

A döntéssel kapcsolatban Jason Miller, Trump korábbi tanácsadója azt írta a Twitteren: “Biden imádja az illegális bevándorlást.”

Megmarad azonban Trump bevándorláspolitikájából, hogy a határőrök késedelem nélkül visszaküldhetik a papírok nélkül érkező bevándorlókat.

A fal megépítése Trump központi üzenete volt a 2016-os választási kampányban. Hivatali ideje alatt kb. 130 kilométert építettek meg olyan helyen, ahol korábban nem volt még ehhez hasonló határzár, illetve kb. 640 kilométernyi kerítést cseréltek le erősebb akadályra.

Forrás: Mandiner/BBC

Világ tükör | Pannon Hírnök
Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek