Bikavértől a pistikéig: húszféle virág jut a kecskeméti balkonokba

Ahogy már évek óta mindig, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület idén is meghirdette a Virágos balkonok akcióját, a Hírös Kertészek Egyesületével összefogva

Az akció keretében három napon összesen öt helyszínen osztanak szét 1700 tő virágot, hogy Kecskemét belvárosának erkélyei is virágba boruljanak.

A Virágos balkonok akció révén ezúttal a Kossuth téri Lordok társasház, a Petőfi Sándor utcai Szalagház, a Szabadság tér 5. sz. alatti (OTP) társasház, valamint a Horváth Döme körút, a Dobó körút és a Batthyány utca ­társasházainak többszáz balkonja borulhat virágba nyárra. Kedden a Szalagháznál és a Lordoknál osztották ki a virágokat, szerdán még két, csütörtökön pedig egy helyszínen folytatják.

Király József, a Városszépítő Egyesület elnöke elmondta: idén körülbelül ezerhétszáz tő egynyári virágpalántát osztanak ki, melyeket a Hírös Kertészek Egyesületének tagjaitól szereztek be termelői áron (az akcióban Gyenes István és Gyenes László kertészete, a Kovács Kertészet és a Gyurján Kertészet vesz részt).

Ezúttal talán minden eddiginél szélesebb a választék: nemcsak petúniát és muskátlit vihettek haza a balkonkertészek, hanem van paprikavirág, mézvirág, kakastaréj, bikavér, pistike, szőlővirág, bársonyak, verbéna, petúnia, nagy begónia és szalvia is.

Kéhl Pál, a Hírös Kertészek Egyesületének elnöke hangsúlyozta: úgy vélték, a járvány nem akadályozhatja meg, hogy ismét megajándékozzák a kecskemétieket pár tő virággal, hogy szebbé tegyék otthonukat – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek