Bírálta a Fehér Ház Hillary Clinton szereplését a Grammy-gálán

Élesen bírálta a Fehér Ház a Fehér Ház Hillary Clinton szereplését a vasárnap esti #Grammy-gálán.

A Demokrata Párt volt elnökjelöltje a gálán részletet olvasott fel #Michael Wolff  #Tűz és dühTrump a Fehér Házban című bestselleréből.

A Fehér Ház szóvivője hétfői nyilatkozatában úgy foglalt állást, hogy #Hillary Clinton felolvasása “a #Trumpról szóló pletykakönyvből” gyakorlatilag nem más, mint “a valóságot nem érzékelő liberálisok panasza.”

Raj Shah leszögezte:

“a baloldal és Amerika elitközpontjai nem érzékelik a valóságot arról, hogy mi történik ebben az országban és azt a nagyszerű munkát, amelyet az elnök végez”.

Hillary Clinton, akit Donald Trump legyőzött a 2016-os elnökválasztáson, a vasárnap este tartott zenei díjátadó gálán a könyvből azt a részt olvasta fel, amelyben Wolff azt állította, hogy Trump azért kedveli csak a #McDonalds hamburgerjeit, mert régóta attól tart, hogy megmérgezik.

Clinton mellett a gálán mások is bírálták az elnököt, vagy felolvastak az idézett könyvből, vagy a díjat elfogadó beszédeikben fogalmaztak meg kritikát.

Minderre Twitter-bejegyzésben reagált Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet és ifjabb Donald Trump, az elnök idősebb fia is.

Haley arról írt: mindig szerette ezt a gálaestet, de ezúttal

“tönkretették azzal, hogy felolvastak a Tűz és düh című könyvből. Nem kell szeméttel keverni a nagyszerű zenét”.

Ifjabb Donald Trump azt hangsúlyozta: “Úgy tűnik, a felolvasás az álhíreken alapuló könyvből nagy vigaszdíj az elnökség elvesztéséért”.

A Wolff könyvében megfogalmazott állításokat többen cáfolták, egy rádióinterjúban a szerző is elismerte, hogy Donald Trump munkatársai közül olyanokra is hivatkozott, akikkel nem beszélt személyesen.

Mindazonáltal a könyv Donald Trump és Steve Bannon, az elnök stratégiai főtanácsadója nyilvános szakításához vezetett. Wolff a könyvben Bannont jelölte meg információi egyik fő forrásaként.


Hasonló cikkek