Bíróság előtt a belvárosi szórakozó helyen összeverekedő spanyol és mexikói lány

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészég a mai napon bíróság elé állította azt a két spanyol állampolgárságú és egy mexikói állampolgárságú húszas éveik elején járó lányt, akik még 2019. november 12. napján hajnali 3 óra körül vesztek össze egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen.

Az ügy előzménye, hogy az egyik spanyol lány (a későbbi I. r. vádlott) elvette a szórakozóhely pultjánál álló mexikói lány (a későbbi II. r. vádlott) hátsó zsebéből annak telefonját és a telefontokban lévő okiratait, aki azt észlelte és a spanyol lány kezéből a telefont visszavette, majd kérdőre vonta őt.

Ekkor érkezett hozzájuk a spanyol lány szintén spanyol barátnője (a későbbi III. r. vádlott), akinek a kezében lévő poharát a mexikói lány meglökte, így annak tartalma a barátnőre folyt, ami miatt közöttük szóváltás, lökdösődés alakult ki, valamint egymást meg is karmolták.

Mindeközben a barátnő és a mexikói lány közötti veszekedést a másik spanyol lány, azaz az I. r. vádlott arra használta fel, hogy a mexikói lány zsebébe vissza tett telefonját ismét elemelje, majd azt a ruházatába és később a táskájába rejtse.

Végül a mexikói lány értesítette a biztonsági személyzetet a telefonja ellopásáról, akik kihívták a rendőrséget, majd a rendőrség a lopott telefont és okiratot meg is találta az azokat eltulajdonító I. r. vádlott táskájában.

A bíróság a bűnösségüket beismerő és a tárgyalás jogáról lemondó három vádlott közül a mexikói lányt és a spanyol barátnőt 1-1 rendbeli garázdaság vétségében, míg a telefont és okiratot eltulajdonító spanyol lányt lopás bűntettében mondta ki bűnösnek, majd őket 80-80 ezer Ft, illetve 120 ezer Ft összegű pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, valamint a két spanyol lány, azaz az I. r. és III. r. vádlottak, valamint védőik tudomásul vették, míg a mexikói lány, azaz a II. r. vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozataik megtételére három munkanap határidőt tartottak fent.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek