Bírósági manőverezés miatt kis híján megúszta a halálos gázolást a szlovák MMA-harcos

Ismét bíróság elé kell állnia a korábbi szlovák MMA-harcosnak, Matúš Mečárnak, miután a kerületi bíróság újratárgyalást rendelt el az ügyében.

A rendőrség szerint egy évvel ezelőtt Matúš Mečár gázolta el saját Mercedesével a zebrán a 27 éves Luciát. A fiatal nő már majdnem átért a zebrán, amikor a baleset történt. Olyan súlyosan megsérült, hogy 3 órával később, a kórházban életét vesztette. Lucia és 32 éves férje, Lukáš egy évvel korábban házasodtak össze.

A férfi ellen vádemelési javaslatot nyújtott be a járási ügyészség, idén augusztusban azonban a Nyitrai Járásbíróság eljárásbeli hibára hivatkozva elutasította azt és visszaküldte az ügyészséghez. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, a kerületi bíróság pedig helyt adott a fellebbezésnek, és az ügyet újratárgyaltatja a járásbírósággal – közölte Lenka Kiradžiev bírósági szóvivő.

Matúš Mečárról közismert, hogy jóban van a hírhedt nyitrai vállalkozóval, Norbert Bödörrel, és a múltban gyakran mutatkozott a Smerhez közeli befolyásos személyekkel. Korábban már megvádolták zsarolással, amiért 3 év felfüggesztett börtönt kapott.

Mečár a gázolás ügyében szabadlábon védekezhet.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Nový Čas


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek