Bizalmas információkat szivárogtatnak ki a rendőrség soraiból?

A belügyminisztériumi felügyelőség vizsgálatot indított a Ján Kuciak és Martina Kušnírová ügyében folyó nyomozással, valamint Norbert Bödör nyitrai vállalkozó kihallgatásával összefüggésben kiszivárgó információk miatt.

A belügyminisztériumi felügyelőség  büntetőeljárást folytat hivatali hatáskörrel való visszaélés miatt. Eddig nem indítottak eljárást konkrét személy ellen. Múlt héten pénteken a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a médiában szereplő, Bödör kihallgatásáról szóló információk „nem fedik teljesen a valóságot.”

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány intézkedéseket helyezett kilátásba a további szivárogtatás megakadályozása végett. A rendőrség ezzel a Denník N napilap információira reagált, miszerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kihallgatta Norbert Bödört Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával összefüggésben.

További fejlemény az ügyben, hogy a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság elutasította a komáromi Alena Zsuzsová kérvényét, így a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított nő továbbra is rács mögött marad. A komáromi nő, akit a hatóságok a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítanak, volt az első, aki a bíróságtól szabadlábon való védekezését kérvényezte.

Forrás: tasr, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek