Biztonsági őr lopott a vásárlótól

Avatar

Egy győri üzlet biztonsági őre kifigyelte az üzletben nagy összegű készpénzt magánál tartó férfit, telefonon a helyszínre hívta az ismerősét, aki követte, majd meglopta a sértettet. Az eltulajdonított 650.000 forint a biztonsági őr otthonából került elő.

A Győri Járási Ügyészség vádiratában szereplő napon, idén januárban egy győri üzlet biztonsági őre észlelte, hogy egy férfi a nála lévő nejlon táskában egy pénzköteget tart magánál, majd abból kivesz egy 20.000 forintos bankjegyet és azzal fizet.

A biztonsági őr ekkor telefonon egyeztetett egy ismerősével, majd kiment az üzlet elé és ott találkozott vele. Ezt követően együtt figyelték az üzletből kilépő, autójához igyekvő sértettet, ahová a biztonsági őr társa követni is kezdte a férfit.

Az elkövető az autónál meg is szólította a csomagtartóba pakoló sértettet és azzal terelte el a figyelmét, hogy „főnök, önnek le van engedve a bal első kereke”.

Mikor a sértett az autó első kerekeihez ment, az elkövető eltulajdonította a 650.000 forintot tartalmazó nejlon táskát a sértett okirataival, bankkártyájával és telefonjával együtt. Az értékekkel pedig visszament a biztonsági őrhöz, akivel együtt bementek az üzlet mosdójába.

Mikor a sértett a biztonsági őrtől rövid idő múlva segítséget kért, a biztonsági őr a biztonsági szolgálatnak annyit jelzett, hogy egy ember elhagyta az iratait.

Három nap múlva a biztonsági őr otthonának gyerekszobájából, a szekrény mögül lefoglalásra került a 650.000 forint készpénz.

Az ügyészség az elkövetőket minősített lopással vádolja. Velük szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek