Biztonságos kiállítás nyílt Szentkúton

Időszakos kiállítás nyílt Mátraverebély-Szentkúton „Az éltet, ami személyes” címmel. Az alkotások – kísérleti grafikák – a nemzeti kegyhely fogadóépületének ablakaiba vannak kiállítva, így mindenki számára biztonságosan megtekinthetők.

Noha még a böjt időszakában vagyunk, közeledik március 25., Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, amelynek alkalmából kiállítást szerveztek Magyarország katolikus nemzeti kegyhelyén.

A tárlatot online nyitotta meg Guba András piarista szerzetes, majd Orosz Lóránt, a szentkúti kegyhely igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Az ablakokba kihelyezett képek mindegyike az angyali üdvözlet jelenetét ábrázolja, de más-más hangsúllyal, megközelítéssel.

„A Nemzeti Galériában található nagytótlaki szárnyasoltár Angyali Üdvözletének ihletésére készült képeken a találkozás, kapcsolódás, érintődés sok változata és mélysége jelenik meg. A grafikák mellett meditációra ihlető mondatok szerepelnek, amelyek gyógyítanak, mélyebb megértéssel ajándékoznak meg saját létünk s a többiekkel való egymásrautaltságunk elfogadásában. Hagyjuk, hogy vezessenek bennünket” – mondta az alkotó, Tornay Krisztina M. Petra SSND.

A kiállítás április 30-ig látogatható a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen.  

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek