Bocsánatot kért az oxfordi egyetem, mert keresztény konferenciát tartott

Az oxfordi Worcester College bocsánatot kért azért, mert keresztény konferenciának adott otthont kampuszán. A Christian Concern – amely szervezi az egy hetes kurzust – kiemelte, hogy az egyetem újságja, a „The Tab” jelentette meg a Worcester College közleményét, amely szerint az egyetemen tartott keresztény konferencia egy olyan komoly kudarc számukra, amely jelentős veszélyt is okozott. A keresztény szervezet munkatársa, Tim Dieppe a Premiernek adott interjúban elmondta, hogy nagyon ellentmondásos az adott helyzet.

„A konferencia egy egyhetes oktatás volt fiatalok számára, egy olyan tanfolyam, amely a keresztény világnézetről tájékoztat a történelem alapján, a hívők kihívásainak és küzdelmeinek ismertetésével együtt. Ez csak egy kihívás a keresztények számára arra, hogy jól informáltak legyenek és fel legyenek készülve arra, hogy ha ki kell állni a szentírás vagy a hitük mellett abban a jelenlegi kultúrában, amely egyre keresztényellenesebb” – nyilatkozta Dieppe, aki szerint a rendezvény minden év egyik legjobbja és a keresztény fiatalok mindig örömmel várják azt.

„Senkinek sem volt ránk panasza, sőt azt mondták, alig várják a következő évi konferenciát” – tette hozzá. Azonban az Oxfordban található Wilberforce Akadémia bocsánatot kért a diákoktól az esemény miatt.

„Csak most hallottuk a közlemény publikálása után, hogy ezt tették. Nekünk nem is szóltak, nagyon meg vagyunk lepve, hiszen csak jó reakciókat kaptunk a rendezvényre” – mondta a Christian Concern munkatársa. Úgy tudni, hogy diákok panaszolták be a keresztény jogvédő szervezet kurzusát amiatt, hogy az úgymond iszlamofób megjegyzéseket tett egyik előadásán, amelyen szó volt az iszlám vallás természetéről. Sőt az előadók a konverziós terápia előnyeiről is beszéltek. Tim Dieppe kiemelte, hogy Mike Davidson, aki beszédet mondott az oktatáson, nem állította, hogy ő személyesen gyakorolja a konverziós terápiát, azonban segít azokon, akik saját bevallásuk szerint szenvednek attól, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.

„Egyikük egy ex-meleg férfi volt, akinek nagyon segített, hogy valakivel nyíltan meg tudta beszélni érzéseit. A másikuk pedig egy ex-transz személy, akinek pszichológiai problémái voltak évek óta. Mindkettőjüknek nagyon erőteljes bizonyságaik vannak, amelyeket meg kell hallgatnunk” – mondta Tim, aki szerint a szólásszabadságot mostanában nemzetközi szinten csorbítják.

„Nem szabadna bocsánatot kérni egy olyan rendezvényért, amelyet teljesen legális keretek között szerveztek és tartottak meg. Hamarosan egyébként jön egy új szólásszabadságot védő törvény, amely pont az ilyen helyzetben lévőkön segítene” – tette hozzá. Végül kiemelte, hogy a keresztények a szólásszabadság nagy támogatói, hiszen nekik küldetésük, hogy megosszák az igazságot másokkal és hirdethessék az Igét. Ezt pedig egy demokráciában biztosítani kell.

„Mindenkivel befogadónak és szeretetteljesnek kell lennünk, azonban eközben nem szabadna, hogy féljünk attól, mit hisznek az emberek, vagy mit fognak reagálni, ha kimondjuk az igazságot” – fejtette ki.

 

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek