Bódog Tamás lett a DVTK új vezetőedzője – megtörtént a bemutatkozás

Már hivatalosan is Bódog Tamás a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője. Hétfőn bemutatkozott a sajtó képviselőinek, kedden pedig megtartotta első edzését.

Mozgalmasra sikerült a március első fele a DVTK számára: Horváth Ferenc leváltása után Vitelki Zoltánt bízták meg gyorsan a vezetőedzői teendők ellátásával. Neki kellett a csapatot néhány nap alatt felkészíteni a debreceni Loki valamint a Videoton elleni mérkőzésekre. A piros-fehéreknek egyik találkozón sem sikerült nyerni és pontot szerezni, ráadásul a Vidi elleni meccs után Elek Ákos csapatkapitány, válogatott középpályás is távozott Diósgyőrből. Ajánlatot kapott a kazah Kairat Almatytól, amit elfogadott és Kazahsztánba szerződött. Már keresik a személyt, aki Elek Ákos helyére beállhatna.

 

Régiek és újak a februári szurkolói ankéton: (b-j) Elek Ákos, Fülöp István, Horváth Ferenc, Szarka Ákos, Nagy Tibor, Busai Attila / PTV Fotó: Vona Ildikó
Régiek és újak a februári szurkolói ankéton: (b-j) Elek Ákos, Fülöp István, Horváth Ferenc, Szarka Ákos, Nagy Tibor, Busai Attila 

 

Néhány napig Diósgyőrben edz Patrick Mevongou; legutóbb a Mezőkövesdnél játszott, ám februárban közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával, így szabadon igazolhatóvá vált. A kameruni származású sportoló előélete biztató, tehetségére gyorsan felfigyeltek az egyesületek.

 

Tagja volt hazája válogatottjának, játszott idegenlégiósként Macedóniában, Kínában, Ausztriában, Líbiában, majd Magyarországon a Győri ETO és a Mezőkövesd csapatát erősítette.

 

Március 24-én felkészülési mérkőzést vív a DVTK a szlovákiai Tatran Presovval, ahol Mevongou is pályára lép. Esetleges szerződtetéséről a diósgyőri klubvezetés később dönt.

A DVTK jelenleg kieső, utolsó előtti helyen áll az OTP Bank Ligában. Ebben a helyzetben vette át a labdarúgócsapatot Bódog Tamás, aki Dániából érkezett haza, a dán élvonalban szereplő Bröndbynél volt másodedző. A hétfői sajtótájékoztatón elmondta: 2 és fél évre kötött szerződést a miskolci piros-fehérekkel. Másodedzőnek Vas Lászlót hozza magával, viszont az eddigi szakmai stábbal (Barney Lord erőnléti edző, Veréb György és Szalma Pál kapusedző) továbbra is együtt kíván dolgozni.

Röviden vázolta elképzeléseit: ő a támadófutballt képviseli; kevés érintéssel, minél gyorsabban eljutni az ellenfél kapuja elé. Aktív játékos korában védő volt, így van rálátása, hogy a diósgyőriek védekező technikájában hol és mit kell változtatni. 4 védős rendszerben gondolkodik, sokat futó és agresszív csapatot szeretne, egyik legfontosabb cél számára az NB I-ben maradás, de tervei között szerepel az elkövetkező 2-3 hétben, a DVTK utánpótlás gárdájának tagjait is meg akarja nézni, és ha talál köztük olyan személyt, aki az első csapatot tudná erősíteni, akkor nem zárkózik el, hogy játéklehetőséget adjon neki.

 

Bemutatkozó sajtótájékoztató: (b-j) Benczés Miklós és Bódog Tamás / PTV Fotó: Vona Ildikó
Bemutatkozó sajtótájékoztató: (b-j) Benczés Miklós és Bódog Tamás

 

Bódog Tamás válogatott labdarúgóból lett edző. Sokat tanult külföldön, ismert szakemberek mellett dolgozott Németországban, Dániában, de ez az első vezetőedzői megbízatása – ezért is jött haza –, már nagyon várja a feladatokat és bízik benne, hogy sikeres tud lenni.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Bódog Tamás interjú közben


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek