Bodoky kábszerrel a zsebében egy pénztárnál sorakozott, amikor lecsaptak rá a rendőrök

Kis mennyiségű amfetamin is volt a rimaszombati származású Bodoky Károlynál, akit múlt pénteken Bajorországban fogtak el a német rendőrök a magyar hatóságok kérésére.

Hétfőn a magyar rendőrség közölte: az 1999-es budapesti Döcher-gyilkossággal gyanúsítják azt a két férfit, akiket egy időben, csak két különböző országban tartóztattak le múlt pénteken.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Tureket, aki névváltoztatást követően lett Haris Sándorból Debreceni Alex, egy budapesti bárban fogták el pénteken. Hétfőn már vizsgálati fogságba is helyezték Magyarországon az említett, 22 évvel ezelőtti merénylet miatt.

A rimaszombati származású, de már a 90-es évektől a dunaszerdahelyi alvilágban is gyakran mutatkozó Bodoky egy bajor kisvárosban, Schwandorfban élt évek óta. Az 55 éves férfi épp az egyik helyi szupermarket pénztáránál sorakozott, amikor a rendőrök lecsaptak rá. A speciális egységek a semmiből kerültek elő, és letepertek egy férfit, aki fegyelmezetten sorakozott a kasszánál.

Bodoky kiadatási eljárása kezdetét vette, és hamarosan Magyarországra szállíthatják őt, ahol valószínűleg indítványozni fogják előzetes letartóztatását. A közelmúltban a magyar és a szlovák rendőrség szoros együttműködésének köszönhetően sikerült új bizonyítékokat találni az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyével kapcsolatban.

A hatóságok úgy vélik, hogy a budapesti leszámolás összefüggésben volt az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkossággal is. Mégpedig úgy, hogy a Döcher-gyilkosság elkövetésére Haris Sándor “Turek” kérte fel barátját, Sátor Lajost, aki a 2005-ben autóbalesetben elhunyt Szamaránszky Árpáddal, és a most elfogott Bodoky Károllyal végeztette el a bűncselekményt. Ezt követően pedig Sátor Lajos cserébe azt kérte Turektől, hogy a férfi segítsen meggyilkolni a dunaszerdahelyi maffia akkori vezérét, Pápay Tibort, akinek trónját Sátor akarta elfoglalni.

A rendőrök szerint Turekkel kiegészülve ugyanazok voltak az 1999. március 25-i dunaszerdahelyi tízes gyilkosság elkövetői is, akik alig két hónappal azelőtt a budapesti Palotás presszóban meggyilkolták a Csontkezű néven ismert Döchert, és annak bolgár testőrét.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek