Bodrogközi borok mustrája Királyhelmecen

Harmadik alkalommal szerveztek borkóstolót tavaszváró hangulattal, jó borokkal, jó zenével és jó barátokkal. Ilyen volt a februári borsmustra Bodrogköz központjában, ahol 66 borosgazda mutatkozhatott be termése mintáival a nagyközönség előtt is. 

A Bodrogközben a szőlőtermesztés és bortermelés nagy múltra tekint vissza. Régebben a Kis- és Nagy-hegyen található szőlőskertek több helybéli család megélhetését biztosították. Bár a ma élő bortermelők száma kevesebb, mint a régi időkben, ugyanolyan lelkesedéssel dolgoznak, mint elődeik.

A mustrára a királyhelmecieken kívül tizenkét községből érkeztek termelők február 21-én, melynek ezúttal is a városi hivatal épülete adott otthont. „Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg két évvel ezelőtt először a borkóstolót, mely idén is minden érdeklődő számára nyilvános mustrálási lehetőséggel zajlott a délután folyamán.” – nyilatkozta Kalapos József, a rendezvény kiötlője. A jó hangulatot emelte a Semjéni cigányzenekar eseményhez illő zenéje.

Újdonságnak számított, hogy a borászok és vendégek között értékes, a borral és annak termelésével kapcsolatos tomboladíjakat sorsoltak ki. Utóbbiakat természetesen a borászok kapták. A régió kisgazdái kitűnő minőségű termékekkel dicsekedhetnek. Mindez a Királyhelmec és környéke szőlőskertjeit művelők munkáját dicséri.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek