Böjte Csaba imája a miskolci Országzászlónál

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mondott imát a nemzetért június 4-én, a Nemzeti összetartozás napján, Miskolcon. A Népkertben található Országzászlónál- koszorúzással egybekötött ünnepségen- hangzott el fohásza a magyarságért és a Kárpát-medencéért.

 

95 évvel ezelőtt, 1920-ban ezen a napon szentesítették a nagyhatalmak a trianoni békediktátumot, mely döntött Magyarország feldarabolásáról és tett több mint három millió embert egyik napról a másikra idegen ország lakójává. A Magyar Országgyűlés június 4-ét 2010-ben nyilvánította a Nemzeti összetartozás napjává.

„Trianon sebére és fájdalmára nem lehet ugyanis más a válasz, csak a szeretet és a jóság, az irgalom, az újrakezdés lehetősége.” – hangsúlyozta Böjte Csaba, aki Miskolcon három alkalommal is beszélt a hazaszeretetről, az összetartozásról, az egymásért való kiállásról és a cselekvésekben megnyilvánuló szeretetről.

A Mindszenti templomban ökomenikus istentiszteletre került sor, majd a népkerti Országzászlónál elhelyezték az emlékezés koszorúit, este pedig a Művészetek Házában tartott emlékműsoron mondott újra beszédet Böjte Csaba szerzetes Kriza Ákos polgármesterrel együtt.

 

Fotó: A miskolci országzászló a Népkertben (Vona Ildikó fotója)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek