Bokor alá menekült az igazoltatás elől

Menekülni próbált az őt igazoltatni akaró járőrök elől az a 23 éves férfi, aki eltiltás hatálya alatt vezetett Gombán. Egy bozótosban hasalva találtak rá.

A monori járőrök 2021. szeptember 29-én kora délután akartak leinteni egy közlekedő autót, ám az általuk jól ismert sofőr kövér gázzal tovább hajtott. A rendőrök szirénázva indultak utána, nem sokkal távolabb a követett jármű vezetője megállt, kipattant a kocsiból és futásnak eredt a közeli csalitos irányába. A járőrök is futva folytatták, végül egy bokor alatt fekve találtak rá. Még akkor is próbált menekülni, ám esélye sem volt, bilincselve állították elő. Elfogásakor négy hatóság – a Nagykátai Járásbíróság, a Monori Járásbíróság, a Monori Rendőrkapitányság és a Ceglédi Járásbíróság – járművezetéstől eltiltása volt ellene érvényben

F. Erik terhére két bűncselekményt róttak, tekintve, hogy 2021. június 17-én is eltiltás hatálya alatt vezetett. Beismerő vallomást tett, tudta, hogy többszörösen eltiltották a járművezetéstől. Állítása szerint azért futott el, mert megijedt, hogy lecsukják.

Két rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás a Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménynek minősül.

police.hu

A fotó illusztráció!


Hasonló cikkek