Bölcsőde épül több mint félmilliárd forintból Kozármislenyben

Új, négycsoportos bölcsőde épül több mint félmilliárd forintból a Pécshez közeli, hétezer lakosú településen – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházás, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 540 millió forintos forrásából, a megyei önkormányzat konzorciumi együttműködésével valósul meg, a napokban kezdődött meg és 2022 tavaszáig tart. A fejlesztést azzal indokolták, hogy a kisvárosban folyamatosan nő az igény a bölcsődei ellátásra, a pécsi agglomeráció legnagyobb települését egyre több fiatal családos választja a csendes, kertvárosias hangulat miatt. Az új létesítmény a város legújabb lakóövezetének központjában áll majd.

Az új, 56 személyes, magas energiahatékonyságú és akadálymentes, több mint 700 négyzetméter alapterületű, kétszintes és bővíthető intézmény négy csoportban várja majd a gyermekeket 2022 tavaszától.

A közleményben Hoppál Pétert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjét idézve azt írták, hogy az elmúlt tíz év kormányzati intézkedéseinek köszönhetően jelentősen nőtt a házasságkötések száma és a gyermekvállalási kedv, mindezeknek köszönhető a beruházás és a helyi iskola jelenleg is zajló, mintegy hétszázmillió forintos fejlesztése.

Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökét idézve azt emelték ki, hogy a projekt része a nagyszabású megyei bölcsőde- és óvodafejlesztési programnak. A cél, hogy minden gyermek a kor igényeinek megfelelő körülmények között nevelkedhessen.

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek