Bombariadó és patthelyzet a Kárpátaljai Megyei Tanácsban

A Kárpátaljai Megyei Tanácsban immár két hete nem folyik érdemi munka. Az október 28-ra meghirdetett ülés folytatását (melyen 35 képviselő megszavazta Olekszij Petrov elnök menesztését) előbb november 4-re majd november 6-ra halasztották.

A 6-án a tanácskozás gyakorlatilag úgy fulladt kudarcba, hogy el sem kezdődhetett, mivel bombariadó miatt a rendőrség és a tűzszerészek „foglalták el” az épületet.

A megyét irányító koalíció ellenzéke (36 képviselő) azt akarja, hogy november 9-re hívjanak össze rendkívüli ülést, melyen véglegesíthetik a megyei tanács elnökének leváltását, és megválaszthatják az új vezetőt. Olekszij Petrov viszont rendeletében november 25-re tűzte ki a tanácskozást.

A Volodimir Csubirko vezette ellenzéki csoport tagjai a megyei tanács épülete előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatón azt hangoztatták, hogy Olekszij Petrov és hívei saját politikai ambícióikat a közösség érdekei fölé helyezik, s annak ellenére ragaszkodnak a hatalomhoz, hogy az október 28-án hozott döntés legitim voltához nem férhet kétség.

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek