Bombariadó miatt elnapolták Ľuboš T. exrendőr ügyének tárgyalását

Elnapolták Ľuboš T. exrendőr ügyének tárgyalását, miután kedden egymás után kétszer is bombariadó volt a Pozsony V. Járásbíróság épületében.

Ľuboš T.-t személyes szabadság korlátozásával és hatalommal való visszaéléssel vádolják. A tárgyalás reggel kezdődött, egy órával az első bombariadó után. Egy órával később szünetet rendeltek el, a tárgyalás folytatását 13 órára tervezték. A szünet alatt a többi beidézett tanúnak is meg kellett volna érkeznie, akik nem jelentek meg az eredetileg megadott időben. 12 órakor azonban valaki ismét bejelentette, hogy bomba fog robbanni a bíróság épületben.

A tárgyaláson a vádlott bejelentette, hogy feljelentést tesz a bírónő ellen, mivel szerinte az utolsó tárgyalás jegyzőkönyve nem fedi az igazságot. Ľuboš T. azt mondta, a bírónő jegyzőkönyvbe vetette, hogy a vádlott ügyvédje, Matej Krajči is jelen volt a tárgyaláson, pedig nem volt ott, továbbá a vádlott azt állítja, a jegyzőkönyv felsorol olyan tanúkat is, akik nem voltak ott a tárgyalóteremben. A bírónő nem zárta ki, hogy a jegyzőkönyvvezető hibázott, és azt mondta, összeveti a jegyzőkönyvet a tárgyaláson készült hangfelvétellel.

A ligetfalui bíróságon kedden vallomást tett Boris Hajdák, aki telefonon beszélt a sértettel, Mária Bartlovával, akinek az édesanyját a vád szerint Ľuboš T. egy közúti ellenőrzés során korlátozta személyes szabadságában. A vádlott ügyvédje Mária Bártlová állítólagos drogfogyasztásáról akarta kérdezni a tanút, ezek ellen a kérdések ellen azonban az ügyész tiltakotott, a bírónő pedig helyt adott a tiltakozásnak.

Ľuboš T. amiatt áll bíróság előtt, mert 2014-ben Ligetfalun, egy közúti ellenőrzés során incindense volt a két nővel, anyával és a lányával. Később felkerült az internetre egy videó, amelyen az látható, hogy a rendőr kényszerítő eszközt használ a sofőrrel, Marta B.—vel szemben. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az eljárás nem volt indokolt. A vádlott szerint azonban Marta B. nem tudta felmutatni a szükéges dokumentumokat, agresszíven viselkedett a rendőrökkel, ezért előállította. A videót a sértett lánya készítette.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek