Bombát találtak a Gellért-hegynél

A 38. héten, azaz szeptember 15−21. között 56 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 22 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.
Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 1988 bejelentést kaptak. 

Szeptember 16-án Budapesten, a XI. kerületbe vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Gombocz Zoltán utca egyik családi házának udvarán, házfelújítás közben egy sérült robbanóeszközt találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy a robbanótest egy FAB 100 kilogrammos szovjet bomba, amit a központi gyűjtőbe szállítottak. 

Fotó: Ilusztráció

 
Két nappal később, szeptember 18-án Ongán is akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: területrendezés közben került elő egy darab 82 milliméteres aknavetőgránát, amit az Ember István százados vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállított. 

Szeptember 21-én Polgárdi és Jenő között, az összekötő főúttól körülbelül nyolc kilométerre a Pozderka Attila főtörzsőrmester vezette járőr a helyszínről elszállított 25 kilogramm 31 M lőszert a központi gyűjtőbe. 


Hasonló cikkek