Bontják a karácsonyi dekorációt – itt a farsang!

Látványban februárban sem lesz hiány a borsodi megyeszékhelyen.

Elbontották Miskolc adventi koszorúját, az Avasi kilátón azonban már hétfőn kialudtak a fények, mivel vandálok rongálták meg a fényfüzéreket.

Ezzel sokak tervét húzták keresztül az ismeretlenek, ugyanis a tervek szerint vízkeresztig, azaz január 6-ig világítottak volna a 72 méter magas TV-torony karácsonyi fényei, de a rongálást követően használhatatlanná váltak a füzérek. Sokakat felháborított az értelmetlen rombolás, hiszen kuriózumnak számított a díszítés. A kilátóra összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzér lett felszerelve, amik ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöztek ünnepi hangulatot. Méreteit tekintve pedig az ország legmagasabb karácsonyfája volt.

Magyarország legmagasabb karácsonyfája az Avasi kilátó (Fotó: MTI/ Vajda János)

A Szent István téren felállított ünnepi fényeket, díszeket, valamint a város adventi koszorúját csütörtökön bontották el a Miskolci Városgazda munkatársai. Egy időre elköszöntek a világító rénszarvasok, és az adventi villamos is pihenőre tért a remízben.

Lezárult az MHD86 nevű cseh portál által meghirdetett nemzetközi verseny is, ahol 11 ország 24 karácsonyi villamosa mérte össze szépségét. A szoros küzdelem végül miskolci győzelemmel zárult. Az olvasók szavazatai alapján – Pilsen járművét megelőzve – a miskolci mézeskalács házikó kapta meg az Európa legszebb adventi villamosa címet.

Európa legszebb adventi villamosa lett a miskolci (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Vízkereszt napján lezárult a karácsonyi ünnepkör és elkezdődött a farsang. Ehhez az időszakhoz számos télbúcsúztató szokás, rendezvény kapcsolódik. Miskolcon például ilyenkor tartják a népszerű Kocsonyafesztivált. Bár hivatalos fórumon még nem jelentették be a szervezők, hogy elmarad az idei esemény, de feltehetőleg a Covid-19 megjelenése miatt a mostani farsangi szezon más lesz, mint az eddigiek.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek