Borzalmas látvány: perkátai vágóhídra csapott le a Nébih

Haldokló állatok, szabad ég alatt tárolt csontok és egyéb maradványok fogadták az ellenőröket.

Felfüggesztette egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután szakemberei rendkívül súlyos technológiai és higiéniai hiányosságokat találtak a létesítménynél – közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.

Kiemelték: a hivatal csaknem két tonna jelöletlen, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból. Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett.

A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben, a falakat, berendezési tárgyakat kosz borította, a helyiségben található eszközfertőtlenítők egyike sem működött – ismertették. Az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban – tették hozzá.

A közlemény szerint a csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött, a szennyvíz a padozatra folyt. Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás (adatai itt találhatók meg – a szerk.) jelentős bírságra számíthat – jelezte a Nébih, amely korhatáros videót is készített a véres helyszínről.

 

Gazdaság | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek